Roblox konusu giderek büyüyor: Bakan Tunç'tan uyarı geldi

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de Wattpad adlı bir uygulamaya erişim engeli gelmişti. Bu kararın ardından ülke gündemine oturan Instagram kararı gelmiş ve yer yerinden oynamıştı. Instagram konusu halen gündemdeyken Roblox adlı oyuna engel gelmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Roblox konusu giderek büyüyor: Bakan Tunç'tan uyarı geldi

Genelde çocukların oynadığı ve yüzbinlerce kullanıcısı olan Roblox oyunu dün akşam saatlerinde erişime kapatılmıştı. Peş peşe uygulamaların kullanım dışı kalması büyük tepki çekerken kararın ardından devlet düzeyinde açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Açıklamalarda çocukların ahlaki gelişimine olumsuz etki detayı dikkat çekti.

"MİLLETİMİZİN POPÜLARİST SÖYLEMLERDEN UZAK DURMASI GEREKİR"

Roblox ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden uzun bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında Roblox oyununun çocukların ahlakının bozulmasına sebebiyet veren ve toplum yapısını bozan bir konumda olduğunu işaret etti.

Roblox konusu giderek büyüyor: Bakan Tunç'tan uyarı geldi

Bakan Tunç "Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir" diyerek olaya bu gözle bakılmasına vurgu yaptı.

ERİŞİM ENGELİ KONULARININ UZUN BİR SÜRE DAHA GÜNDEMDE KALMASI BEKLENİYOR

Muhalefet kanadı ve bir çok ünlü isim Roblox'un kapatılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Instagram'ın kapatılmasında 6. güne girilmesi ve üzerine bir de bu kararın alınması ilerde başka adımlarda olabileceği konusunu akıllara getirdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER