Restoran ve kafelere fiyat listesi zorunluluğu getirildi!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kafe ve restoran gibi işletmeler için artık fiyat listesi zorunluluğu getirildiği ifade edildi.

Restoran ve kafelere fiyat listesi zorunluluğu getirildi!

19 Kasım tarihli Resmi Gazete kararlarına göre lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi yiyecek, içecek satan iş yerlerinin artık tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde masa ya da iş yeri önüne konulmasına karar verildiği öğrenildi. Tüm kafe, restoran sahiplerini ilgilendiren bu kararın ise 2024 yılından itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

TİCARET BAKANLIĞI DUYURDU! FİYAT LİSTESİ ZORUNLULUĞU GELİYOR

Restoran ve kafeler başta olmak üzere yiyecek, içecek satan işletmelerde fiyat listesi konulmasına dair zorunluluk bu gece resmi olarak getirildi. Bunun hakkında Resmi Gazete'de yayımlanan karar ise şu şekildeydi;

Restoran ve kafelere fiyat listesi zorunluluğu getirildi!

MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3-Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Yayımlanan bu karar Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER