Resmi Gazete'de YSK'nın aday listelerine ilişkin kararı yayımlandı

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken seçim sürecine ilişkin ilgili kararlar da yayımlanmaya devam ediyor. YSK'nın aday listelerine ilişkin kararı ise Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de YSK'nın aday listelerine ilişkin kararı yayımlandı

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 3 aydan az bir süre kalırken seçime yönelik çalışmalar ise aralıksız devam ediyor. Hem partilerin hem de ilgili kurumların seçim çalışmaları sürerken, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), aday listelerinin teslim edilmesine ilişkin kararı yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, aday listeleri 20 Şubat 2024 Salı günü, saat 17.00'a kadar teslim edilmek zorunda. Siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği ile genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listeleri ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına teslim edecek.

SON GÜN 20 ŞUBAT

YSK kararında, aday listelerinin 20 Şubat'a kadar teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, bağımsız adaylardan istenilen belgeler de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağımsız adaylar ise mal sandığına en yüksek derecedeki devlet memurunun brüt aylığı olan 7 bin 228 lira yatırdıktan sonra makbuz ve dilekçe ile yine 20 Şubat 2024 Salı günü saat 17.00'a kadar başvuruda bulunabilecek.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken YSK'nın seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlanmaya devam ediyor. Son yayımlanan adaylara yönelik kararla da 20 Şubat'a kadar aday listeleri kesinleşmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER