Resmi Gazete'de yayınlandı: TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu sene gecikmeli olarak kapandı. Her sene 1 Temmuz'da tatil döneminin başladığı mecliste bu sefer yoğun gündem tatile engel oldu.

Resmi Gazete'de yayınlandı: TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Ülkenin yönetim merkezi olan TBMM yurt içi ve yurt dışı yoğun gündeme sahne olmuştu. Çıkması merakla beklenen kararlardan dolayı tatile girmesi süresiz olarak ertelenen meclisin 30 Temmuz itibariyle tatile girdiği açıklandı.

Yargı paketi, öğretmenlik meslek kanunu gibi başlıklar meclisin çalışmaya devam etmesine neden olmuştu. Meclisin çalışmasına en çok neden olan konu ise başıboş sokak hayvanları olmuştu.

Resmi Gazete'de yayınlandı: TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

ÜLKENİN YÖNETİM MERKEZİNDE TATİL DÖNEMİ

Sadece meclis değil, ülke sokaklarının dört bir yanında gerginlikler yaşanmasına neden olan başıboş sokak hayvanları teklifinin mecliste kabul edip kanunlaşmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde tatil dönemine girdi.

Konu ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 30 Temmuz 2024 salı gününden başlamak ve 1 Ekim 2024 salı günü saat 15:00’te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurul’un 27 Temmuz 2024 tarihli 110’uncu Birleşiminde karar verilmiştir"

Meclis olağanüstü bir durum olmadığı sürece bu tarihe kadar kapalı kalacak. Bu süre gelene kadar herhangi bir konu gündeme gelirse mecliste görüşülmesi için 1 Ekim tarihi beklenecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER