Resmi Gazetede yayınlandı! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yönetmeliklere bir yenisi daha eklendi. Yeni günün ilk saatine belli olan yeni atama ve yürürlük kararları kısa sürede gündem oldu.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği yürürlüğe girdi

Resmi Gazete devlet kurumlarına yapılan atamalar, yeni yönetmelik ve kararların bildirilmesi gibi olayları kamuoyuna bildirmesi ile biliniyor. Söz konusu kararlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası oluyor.

Resmi Gazetede yayınlandı! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği yürürlüğe girdi

YILLARDIR DEVAM EDEN YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Gece saatlerinde yeni sayısı yayınlanan Resmi Gazetede yer alan bir bölüm vatandaşların akıllarında soru işareti oluşturdu. Yayınlanan son sayıda Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'nin yürürlüğe girdiği açıklandı. Bu gelişme ile birlikte vatandaşlar herhangi bir askeri hareketlilik olup olmadığı sorusunu sormaya başladı.

Söz konusu yönetmeliğin getirilmesinin sebebinin herhangi bir anormal durumdan dolayı olmadığı, 1990 yılından beri yürürlükte olan yönetmeliğin değiştirilmiş ve güncellenmiş hali olduğu öğrenildi. 52 sayfalık yönetmelik içinde olası savaş halinde uygulanacak adımlar ve seferberliğin ilan edilme gerekçeleri gibi başlıklar yer aldı.

Resmi Gazetede yayınlandı! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği yürürlüğe girdi - Resim : 2

SEFERBERLLİK İLAN ETME YETKİSİ CUMHURBAŞKANINDA

Yapılan değişiklikler arasında yer alan en önemli hususlardan birisi seferberlik ilan etme yetkisinin Bakanlar Kurulundan alınıp Cumhurbaşkanına verilmesi oldu. Ayaklanma olması veya vatan veya Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten ve/veya dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Seferberlik ilan edebilecek.

SONRAKİ HABER