Resmi Gazetede yayınlandı: Kadına şiddete karşı TBMM'de komisyon kurulacak

Ülkede neredeyse her gün yaşanmaya başlanan ve toplumun büyük tepki gösterdiği kadınların şiddet görmesi ve katledilmesi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Resmi Gazetenin son sayısında konu ile ilgili alınan karar ilan edildi.

Resmi Gazetede yayınlandı: Kadına şiddete karşı TBMM'de komisyon kurulacak

Ayrıldıkları eşleri ya da kendilerine saplantılı olanlar gibi insanlar yüzünden hayatlarının en güzel çağlarında öldürülen kadınların korunması ve bu duruma bir dur denilmesi yönünde yetkililere sık sık çağrıda bulunuluyor.

Sosyal medyada ilk sıralarda yer alan genç kız ölümleri, eşinden ya da sevgilisinden sokak ortasında şiddet görenlerin görüntülerine dair paylaşım üstüne paylaşım geliyor. Ülkenin kanayan yarasına bir çözüm bulmak adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir komisyon kurulacağı öğrenildi.

Resmi Gazetede yayınlandı: Kadına şiddete karşı TBMM'de komisyon kurulacak

3 AYLIK BİR ÇALIŞMA SÜRESİ OLACAK

Konu ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanan kararda kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için meclis araştırma komisyonu kurulacağı ifade edildi. Komisyon 22 kişiden oluşacak ve 3 aylık bir çalışma ömrü olacak. Komisyon gerek görmesi halinde başka şehirlerde de çalışabilecek.

Önümüzdeki günlerde kurulun üyelerinin çalışmalara başlaması bekleniyor. Yapılacak çalışma sonucunda ortaya nasıl bir performans konulacağı ise zaman içinde belli olacak.

Vatandaşlar kadına, çocuklara ve hayvanlara gerek istismar gerekse cinayet konularında caydırıcı bir önlem alınmasını istiyor. Yaşananlar ile ilgili yurdun farklı yerlerinde protesto gösterileri de düzenleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER