Resmi Gazete'de yayınlandı! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi yüzlerce öğrenci alacak

Meslek hayatına kolluk kuvvetleri içerisinde devam etmek isteyen ve bu konuda eğitim almak isteyenlere müjde niteliğinde bir haber geldi. Yayınlanan ilana göre muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak için alım yapılacak.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi yüzlerce öğrenci alacak

Ülkemizde binlerce genç kadın ve erkek asker, jandarma ya da polis olma hayali kuruyor. Eğitim hayatlarına bu yönde devam eden adaylar kendilerinden istenilen şartları karşıladkları takdirde üniformayı giyme hakkına sahip oluyor.

ALIMLARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILDI

Bu kapsamda Resmi Gazete'nin yayınlanan son sayısında heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna ise 283 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacağı ilan edildi.

Bu ilanın ardından alıma başvuru yapmak isteyenlerin neler yapmaları gerektiğinden bahsedildi. Bu kapsamda adaylar bugünden itibaren 25 Temmuz'a https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/ Giris internet adresi JSGA Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapabilecek.

YÜKSEK İLGİ GÖSTERİLMESİ BEKLENİYOR

Yapılacak başvuruların sonuçları ve daha sonrasında sürecin ilerlemesi Personel Temin Sistemi üzerinden ilan edilecek. Başvuruların başlaması ile beraber binlerce kişinin bu ilana ilgi göstermesi bekleniyor.

Gerçekleşecek alıma ek olarak farklı kolluk kuvvetleri ve emniyet güçleri kendi içinde alımlar yapıyor. Alımlar ile ilgili bilgilendirmeler kurumların resmi internet sitesi üzerinden yayınlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER