Resmi Gazetede yayınlandı! Çok sayıda kuruma atama kararı

Gece saatlerinde Resmi Gazetenin yeni sayısı yayınlandı. Yayınlanan bu sayıda çok sayıda üniversitenin rektörünün değişmesi ve çeşitli kurumlara yönelik atama kararları yer aldı.

Resmi Gazetede yayınlandı! Çok sayıda kuruma atama kararı

ANKARA (İHA) - Devlete bağlı kurum ve kuruluşların kadrolarındaki üst düzey değişiklikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yapılıyor. Alınan kararlar Resmi Gazete'de yayınlanması ile beraber yürürlüğe girmiş oluyor.

7 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ DEĞİŞTİ

Bu kapsamda dün akşam yayınlanan Resmi Gazete'nin sayısında çok sayıda atama kararı yapıldığı görüldü. Alınan kararlar bugünden itibaren yürürlüğe alınırken en çok kararın üniversitelere yönelik olması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Adli Tıp Kurumu başkanlığında ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı içinde benzer karar alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamalara göre 7 farklı üniversitenin rektörü değişti. O üniversiteler ve başlarına gelen isimler şu şekilde oldu;

YENİ ATANAN İSİMLER

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersoy Kocabıcak, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kara getirildi.

Söz konusu kararların bugünden itibaren uygulanması bekleniyor. Üniversiteler ve ilgili kuruluşlarda görev devir teslim töreni ile atanan kişiler görevlerine başlayacak.

SONRAKİ HABER