Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlıkta yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararına göre, sağlıkta çeşitli düzenlemelere gidildi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklama yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlıkta yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'nin 1 Mart 2024 tarihli sayısında, sağlıkta yapılan yeni düzenlemelere ilişkin karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, ihtiyaç duyulan yerlere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak.

Resmi Gazete'de yer alan karar ile yapılan 28 maddelik değişik ardından, serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırılabilecek.

EBELERİN GÖREV VE YETKİLERİNE DÜZENLEME

Kararda, ebelerin görev ve yetkilerinde de düzenlemeye gidildi. Ebeler artık gebeliğin tespiti, takibi ve muayene süreçlerinde görev alacak, normal doğum yaptırabilecek ve doğum anında küçük tıbbi müdahalelerde bulunabilecek.

İLAÇ RUHSATLANDIRMADA DEĞİLİKLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda yapılan bir diğer değişiklik ile ilaç tedarikine yönelik mevzuat Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilirken, ilaç ruhsatlandırma süreci de hızlandırıldı.

Yürürlüğe giren yasa ile yan dal uzmanlığını teşvik etmek için ödemeler de arttırıldı, verimli ve nitelikli hizmet verilebilmesi için hastanelerde koordinasyon merkezi kurulmasına da karar verildi.

BAKAN KOCA SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN PAYLAŞIM YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sağlık ile ilgili bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti ve hem Türkiye'ye hem de sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER