Resmi Gazete'de yayımlandı! MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin ardından detaylar merak konusu olurken Milli Eğitim Bakanlığı da kararın kapsamını belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik yaptığını açıklarken kararda Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara ilişkin detaylar merak konusu olurken MEB'in yönetici görevlendirme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler kalem kalem belli oldu.

MEB YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTI

1 Mart 2024 tarihli Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik

Resmi Gazete'nin Yönetmelik bölümünde yayımlanan karara göre ilk defa görevlendirme: Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekleri," "Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi: Daha önce yöneticilik görevinde bulunup halen öğretmen olarak görev yapanların yönetici olarak görevlendirilmesini,"

"İmam hatip ortaokullarına müdür olarak görevlendirileceklerde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmak,

Anaokullarına müdür olarak görevlendirileceklerde, Okul Öncesi öğretmeni olmak,

Resmi Gazete'de yayımlandı! MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik - Resim : 2

İlkokullara müdür olarak görevlendirileceklerde, Sınıf Öğretmenliği öğretmeni olmak,"

Resmi Gazete'de yayımlandı! MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik - Resim : 3

İmam Hatip Liselerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri arasından, imam hatip ortaokullarına İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilir." şeklinde ifadeler yer aldı. Söz konusu yönetmeliğin 1 Mart 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği ve hükümlerinin de MEB Bakanı tarafından yürütüleceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER