Resmi Gazete'de yayımlandı: İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyunu ilgilendiren kararlar günlük olarak yayımlanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Tarım ve Orman Bakanlığının 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerini kiraya vereceği öğrenildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Günlük olarak Resmi Gazete'de çeşitli karar kamuoyunun bilgisine sunuluyor. Resmi Gazete'nin 22 Ağustos 2024 tarihli sayısında kamuoyunu ilgilendiren kararlara yer verilirken yürütme ve idare bölümünün yönetmelikler kısmında ''İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik'' adıyla yeni karar yayımlandı.

22 Ağustos tarihinde yayımlanan yönetmelikle 2 yıl üst üste işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verileceği bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığının bu alanları kiraya vereceği açıklanırken yönetmeliğin detayları da belli oldu.

İKİ YIL ÜST ÜSTE İŞLENMEYEN TARIM ARAZİLERİ KİRAYA VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazileri için yeni bir karar aldı. Tarım ve Orman Bakanlığının özel mülkiyette olan ve iki yıl üst üste işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasına ilişkin hazırladığı yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Bakanlık tarafından hazırlanan İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre 2 yıl işlenmeyen tarım arazileri; hazinenin özel mülkiyetinde ya da devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan tarım arazileri hariç, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olan ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin, Bakanlıkça tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilebilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek - Resim : 2

Kiralanacak tarım arazilerinin tespiti ise Arazi Tespit Komisyonu, kadastro parsel verileri, uydu görüntüleri, coğrafi bilgi sistemleri, diğer kamu kurumlarından elde edilecek veriler üzerinden yapılacak çalışmalar ve yerinde gerçekleştirilecek. İşlenmeyen tarım arazilerinin tespitinde, içinde bulunulan yılın 1 Eylül tarihi ile bölgelere göre değişen hasat dönemi dikkate alınarak en geç takip eden yılın 31 Ağustos'a kadar olan süre dikkate alınacak. Yönetmelik, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin, Bakanlıkça tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilmesine ilişkin iş ve işlemleri kapsıyor. Kararın 22 Ağustos tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği ifade edilirken kararın hükümlerini de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yürüteceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER