Resmi Gazete'de yayımlandı! AYM Başkanvekilliğine yeniden Kadir Özkaya seçildi

6 Mart tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararları çerçevesinde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine yeniden Kadir Özkaya'nın seçildiği öğrenildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! AYM Başkanvekilliğine yeniden Kadir Özkaya seçildi

Bugün Resmi Gazete'nin yürütme ve idare bölümünde yer alan karar çerçevesinde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilinin resmen belirlendiği ifade edildi. Yayımlanan karara göre AYM Başkanvekilliğine yeniden Kadir Özkaya'nın seçildiği öğrenildi.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ'NE KADİR ÖZKAYA SEÇİLDİ!

Gazetede yayımlanan karar şu şekilde duyuruldu;

Resmi Gazete'de yayımlandı! AYM Başkanvekilliğine yeniden Kadir Özkaya seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 146., 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12. maddesine göre; 5/3/2024 günü yapılan seçimde, Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Sayın Kadir ÖZKAYA yeniden seçilmiştir.

Yayımlanan bu kararın ardından Kadir Özkaya hakkında merak edilenler internet üzerinden araştırılmaya başlandı.

KADİR ÖZKAYA KİMDİR?

1963 yılında Tarsus’ta doğan Kadir Özkaya, Bandırma Ortaokulunun ardından Tapu Kadastro Meslek Lisesini bitirdi. Üniversite yıllarında ise Kamu Yönetimini tercih eden Özkaya, bu gölümü ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 1985 yılında tamamladı.

Mezun olmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde memurluk, Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük görevlerinde bulundu. 4 Şubat 1991 tarihinde başladığı idari yargı hâkimlik stajını tamamladıktan sonra ise 13 Mayıs 1993 tarihinde Danıştay tetkik hâkimliğine atandı ve 2004 yılı Kasım ayına kadar bu görevine devam etti.

21 Ekim 2004 tarihinde ise Kasım 2004’te geçici olarak görevlendirildiği Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine atanmıştır. Bu görevi yürütmekte iken 18 Aralık 2014 tarihinde de Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş ve 22 Aralık 2014 tarihinde göreve başlamıştır.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 12 Mart 2020 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. Seçildiği başkanvekilliği ve İkinci Bölüm başkanlığı görevini 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren yürütmekteydi.

Bugün yaşanan son dakika gelişmesi sonucunda ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine yeniden atandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER