Resmi Gazete'de yayımlandı: Açık öğretim sınavlarında ve geçme notunda değişiklik yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre açık öğretim okullarındaki geçme puanları ve sınav türlerinde değişiklik yapıldı. Öğrencilerin geçmek için alması gereken geçme notu yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Açık öğretim sınavlarında ve geçme notunda değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu yeni düzenleme ile birlikte açık öğretim ortaokulunda Türkçe dersinden 70 diğer derslerden de 50 puan alanlar başarılı olurken, açık öğretim liselerinde de tüm derslerden 50 puan alanlar başarılı olacak.

Yayımlanan kararın detaylarına göre açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde geçme notu 45’ten 50’ye yükseltildi. Ortaokullarda ise Türkçe dersinden 70 alma zorunluluğu getirildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Açık öğretim kurumlarının kuruluş, eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişi ile ilgili usul ve esasları kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

ÇATI YÖNETMELİK HAZIRLANDI

Alınan bilgiye göre, yeni düzenleme, açık öğretim okullarına ait yönetmelikler güncellenip birleştirildi ve açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip liselerine ilişkin çatı bir yönetmelik hazırlandı.

DERS GEÇME NOTU YÜKSELTİLDİ

Buna göre, açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde tüm derslerde 45 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılırken, yeni düzenleme ile örgün eğitimle uyumlu olması için açık öğretim ortaokulunda, Türkçe dersinden 70, diğer derslerden 50, açık öğretim liselerinde ise tüm derslerden 50 ve üzeri puan alanlar o dersten başarılı sayılacak.

Ayrıca, Bakanlığın elektronik ortamlarında verileri bulunan ve bu verileri açık öğretim okulları bilgi yönetim sistemine aktarılabilen öğrencilerden belge istenmemesi yönünde düzenleme yapıldı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN DE KAYIT YAPILABİLECEK

Yönetmelikle açık öğretim liselerinde e-Devlet uygulaması üzerinden yeni kayıt işlemlerinin yapılabilmesine imkan sağlandı. Bunun yanında açık öğretim kurumları sınavlarının elektronik sınav (e-Sınav), basılı evrak veya diğer sınav yöntemleriyle yapılabilmesine yönelik düzenleme gerçekleştirildi. Böylece evrakta sahteciliğin önlenmesi, kırtasiyeciliğin azaltılması, hizmetlerin etkin, verimli, hızlı ve daha nitelikli bir şekilde sunulması amaçlandı.

YENİ ADI “AÇIK ÖĞRETİM BİRİMLERİ” OLDU

Yayımlanan yönetmeliğe göre açık öğretim bürolarının adı açık öğretim birimleri olarak güncellenirken, açık öğretim okullarında yüz yüze eğitim alan 18 yaş üstü öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin esas alınacağının altı çizildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER