Resmi Gazete'de hakim ve savcıların görevde yükselme kararları ve isim listeleri yayınlandı

Resmi Gazete’de Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından alınan Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararları yayımlandı. Birinci dereceye yükselen hakimler ve savcıların isim listesi yayınlandı.

Resmi Gazete'de hakim ve savcıların görevde yükselme kararları ve isim listeleri yayınlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında hakimleri ve savcıları ilgilendiren bir karar yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan kararlarda birinci dereceye yükselen hakimlerin ve savcıların isim listesine yer verildi. İsim listesinde isimleri bulunan hakim ve savcılar birinci dereceye yükselmiş oldular.

YARGI MENSUPLARININ SINIF YÜKSELTME KARARLARI

Birinci dereceye yükselen ve 31 Ağustos 2024 tarihi itibariyle birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi olacak adli yargı hakim, Cumhuriyet Başsavcısı ve savcıları ile idari hakimlerin isimleri yayınlanan listede yer aldı. Bu çerçevede listede 41 hakim, 17 savcı, 11 idari yargı hakimi yer aldı.

İSMİ LİSTEDE OLMAYAN 30 GÜN İÇİN BAŞVURU YAPABİLECEK

Öte yandan birinci dereceye yükselen ve süreleri bitmesine rağmen isimleri listede yer almayan yargı mensuplarının bugünden itibaren 30 gün içerisinde HSK’ye başvuru yapmaları gerekiyor. Bu başvuru yazılı olarak yapılacak ve başvuru yapanların durumlarının incelenerek haklarında derece yükseltme kararı alınabilecek.

2 YILLIK YÜKSELME SÜRELERİNİ BİTİRENLERİN LİSTESİ DE YAYINLANDI

Resmi Gazete’de 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Ağustos 2024 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı hakim, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler de yayımlandı.

Resmi Gazete'de hakim ve savcıların görevde yükselme kararları ve isim listeleri yayınlandı

HSK tarafından yayınlanan kararlarda yargı mensuplarının mesleklerinde derece yükseltmelerine ilişkin listeler yer aldı. Bu listelere itirazlar yapılabileceği gibi başvurular yine HSK’ye yapılabilecek.

SONRAKİ HABER