Resmi Gazete'de duyuruldu! Jandarma sağlık personeli temini için öğrenci alımı yapacak

Askeriyeye yapılan alımlar binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. Askeriyede görev yapmak isteyen kişiler alımlarla ilgili detaylara ulaşmak üzere araştırma yaparken Jandarma, Resmi Gazete aracılığıyla sağlık personeli temini için 31 öğrenci alımı yapacağını duyurdu.

Resmi Gazete'de duyuruldu! Jandarma sağlık personeli temini için öğrenci alımı yapacak

Askeriyede görev yapmak isteyen kişiler çeşitli sınavlara girerek başarılı olmaları durumunda mülakatlara katılmaya hak kazanıyor. Bunun yanı sıra zaman zaman farklı branşlarda alımlar için de müjde verilirken bugün bir son dakika açıklaması geldi.

Jandarma Genel Komutanlığınca yayımlanan duyuru ile öğrenci alımı müjdesi verildi. Buna göre Jandarma Gemel Komutanlığı, muvazzaf tabip subay, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı temini adına Sağlık Bilimleri Üniversitesine (SBÜ) toplam 31 öğrenci alımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu ilan da Resmi Gazete'den yayımlandı.

JANDARMA, SAĞLIK PERSONELİ TEMİNİ İÇİN SBÜ'DE ÖĞRENİM GÖRMEK ÜZERE 31 ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığının sağlık personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla 2024 - 2025 eğitim ve öğretim yılı Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yerleştirme sonuçlarına göre SBÜ'ye öğrenci temin edilecek.

Resmi Gazete'de duyuruldu! Jandarma sağlık personeli temini için öğrenci alımı yapacak

Bu kapsamda muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere;

  • SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine 3'ü kadın 17,
  • Muvazzaf diş tabibi subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine biri kadın 4,
  • Muvazzaf sağlık astsubayı olarak görev yapmak üzere de SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna 2'si kadın 10 öğrenci alınacak.

Öğrenci teminine ilişkin detaylara Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile SBÜ'nün internet sitelerinden ulaşabilecek. İlanlarda başvuru şartları ve başvuru linki de yer alacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER