Resmi Gazete kararı yayımlandı! İkinci el motosiklet satışına 6 ayda 6 bin kilometre kuralı geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete aracılığı ile ikinci el motosiklet satışına ilişkin bir karar duyuruldu. Söz konusu karar da 6 ayda 6 bin kilometre şartı dikkati çekerken detayları derledik.

Resmi Gazete kararı yayımlandı! İkinci el motosiklet satışına 6 ayda 6 bin kilometre kuralı geldi!

Resmi Gazete aracılığı ile hükümetin aldığı kararlar kamuoyuna duyurulmaya devam ederken bu kararlara ilişkin detaylar da paylaşılıyor. 13 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete'de ''İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' adıyla yayımlan kararla ilgili olarak detayları Haberankara.com okurları için derledik.

İKİNCİ EL TAŞIT SATIŞINDA UYGULANAN 6 AYDA 6 BİN KİLOMETRE KURALINA MOTOSİKLET DE DAHİL EDİLDİ

İkinci el taşıt satışında uygulanan 6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosikletin de dahil edilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre ikinci el taşıt satışında uygulanan 6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi.Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca Ticaret Bakanlığı bu kararı uzatabilecek.

Resmi Gazete kararı yayımlandı! İkinci el motosiklet satışına 6 ayda 6 bin kilometre kuralı geldi!

Yayımlanan yönetmelikte;

Ticaret Bakanlığından: ‘’13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iştigal edenler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “motosiklet,” ibaresi eklenmiştir. MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER