Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 gün Cevdet Yılmaz vekalet edecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 23-24 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 gün Cevdet Yılmaz vekalet edecek!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan kararlar içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vekalet edilmesi yönünde bir bir karar da bulunuyor. Bu karar gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretleri sırasında yapılan bir uygulamaya başvuruldu.

KANUN GEREĞİ UYGULANIYOR

İlgili kanun gereği Cumhurbaşkanı eğer yurt dışına ziyarette bulunur ise ülkede olmadığı süre içerisinde kendisine bir kişi vekalet ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmeden önce bu vekaleti TBMM Başkanı yerine getiriyordu. Ancak yeni sistemde bu da değişti. Cumhurbaşkanına vekalet edecek kişi Cumhurbaşkanı Yardımcısı oluyor. Buna dair uygulama sık sık yapılıyor.

2 GÜNLÜK VEKALET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23-24 Ekim tarihlerinde Rusya Federasyonu’na bir ziyarette bulunacak. Dolayısıyla kendisine vekalet edilmesi gerekeceğinden buna dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federasyonu’nda olduğu günlerde kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek. Bu vekalet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’dan dönüşüne kadar geçerli olacak. Ziyaret 2 günlük olarak planlandığı için vekalet de 2 günlük olarak belirlendi.

Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 gün Cevdet Yılmaz vekalet edecek!

PUTİN - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRİCS Zirvesi’ne katılmak üzere Rusya Federasyonu’nu ziyaret edecek. Kazan’da gerçekleştirilecek olan zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birebir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmede Türkiye’de kurulması konusunda anlaşma sağlanan doğalgaz merkezi gündeme gelecek. Ayrıca Erdoğan ile Putin arasında Rusya – Ukrayna ile İsrail, Filistin ve Lübnan savaşları da değerlendirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER