Resmen açıklandı! 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Türkiye son dönemdeki en büyük toplu parti değiştirmelerinden birisini yaşayacak. Bir süredir kulislerde konuşulan bazı yöneticilerin partilerinden istifa edeceği konusu AK Parti cephesi tarafından doğrulandı.

Resmen açıklandı! 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili AK Parti'ye geçiyor

2001 yılında kurulmasının hemen ardından kısa sürede iktidara gelen ve 2002 yılından beri ülkeyi yöneten AK Parti yarın kuruluşunun 23. yılını kutlayacak. Çeyrek asrı geride bırakmasına çok azalan parti kuruluş yıl dönümünde ses getiren bir gelişmeye imza atacak.

Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri ile, 31 Mart 2024'te yapılan Yerel Yönetimler seçimlerinin ardından bazı isimlerin bulundukları partilerden istifa ederek AK Parti'ye geçecekleri yönünde iddialar artmıştı.

Özellikle Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi ve İYİ Parti bu konuda adı en çok geçen partiler olmuş, yaşanan bazı gelişmeler bu iddiaların gerçek olma ihtimalini artırmıştı. Bu zamana kadar net bir açıklama yapmayan AK Parti cephesinden resmi ve rakamlı bir açıklama geldi.

"BAZI GELİŞMELER OLABİLİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ basın mensuplarına yaptığı açıklamada partilerinin kuruluş yıl dönümünde tam 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini açıkladı. Dağ "Bugün içinde bazı görüşmeler var bu yüzden bazı gelişmeler olabilir" diyerek rakamın artması konusunda açık kapı bıraktı.

Resmen açıklandı! 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili AK Parti'ye geçiyor

FATİH ERBAKAN'DAN ŞANTAJ SÖZLERİ

Yapılan bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan AK Parti'ye sert bir açıklama geldi. Başkan Erbakan "AKP, Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızı siyasi şantajla AKP’ye transfer etmeye çalışıyor." dedi.

Bu gelişmelerin ardından gözler yarına çevrildi. Hangi isimlerin partilerinden ayrılıp saf değiştireceği yarın resmen belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER