Regaip kandili ne zaman, anlam ve önemi nedir?

İslam dünyası için oldukça önemli günlerden biri olan Regaip Kandili'nin ne zaman olduğu ve anlam ve öneminin ne olduğu hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Regaip kandili ne zaman, anlam ve önemi nedir?

Hicri takvime göre Recep ayının ilk perşembe gününü Cumaya bağlayan gece olarak bilinen Regaip Kandili hakkında merak edilenler devam ediyor. Sözlük anlamına bakıldığı zaman "Kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" olarak bilinen bu gecenin İslam alemi için son derece önemli gecelerden biri olduğu ve ibadetlerin bugüne özel olarak da yapıldığı ifade edildi. Peki Regaip Kandili bu sene ne zaman, hangi güne denk geliyor?

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Bu sene yani 2024 yılında Regaip Kandili'nin hangi güne denk geldiği merak konusu olmuştu. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre bu sene kandilin 11 Ocak Perşembeyi 12 Ocak Cuma'ya bağlayan gece olduğu ifade edildi. Bu gece de aynı zamanda Mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul edildiği belirtildi.

REGAİP KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMLİ NEDİR?

Müslümanlar için önemli günlerden biri olan Regaip Kandili bilinen bazı rivayetlere göre, bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği söylenmektedir. Bununla birlikte Regaip Kandili gecesinde ibadet edip tövbe edenin, arzularına kavuşacağı ümit edilir. Recep ayının fazileti, Regaip Kandili içerisinde bulunur. Bu nedenle Recep Ayı içerisinde bolca oruç tutulması gerektiği bilinmektedir.

Bol sevap anlamını karşılayan bu özel günün ibadetle dolu geçirilmesi tavsiye ediliyor. Bu noktada önem taşıyan kandil gecesinde oruç tutmak, namaz kılmak, tövbe etmek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetler atlanmadan yapılmaya Müslümanlar tarafından çalışılmaktadır. Bununla birlikte dinî duyguların yoğun biçimde yaşandığı bu geceleri vesile ederek kazâ ve nâfile namaz kılmanın, Kur’an okumanın, çeşitli hayırlar yaparak Allah’a yaklaşmaya çalışmanın dinen bir sakıncası olmayacağına inanılmaktadır.

2024 YILI DİNİ GÜNLER NE ZAMAN?

Regaip kandilinin yanı sıra Ramazan ayının başlangıcına kadar önemli olduğu bilinen kandiller şu şekilde verildi;

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili

12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı

6 Şubat Salı: Mirac Kandili

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

SONRAKİ HABER