Recai Kutan kimdir, neden öldü? Recai Kutan hastalığı neydi?

Siyaset dünyasını üzen bir haber geldi. Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti. Recai Kutan kimdir, kaç yaşındaydı, neden vefat etti?

Recai Kutan kimdir, neden öldü? Recai Kutan hastalığı neydi?

Uzun yıllar boyunca siyaset dünyasının içerisinde yer alan ve Saadet Partisi’nin kurucularından olan Recai Kutan’dan acı haber geldi. Aktarılan son habere göre 94 yaşında olan Kutan hayatını kaybetti.

Konu ile ilgili açıklama Saadet Partisi’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Yapılan paylaşımda Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Kutan 94 yaşında hayata gözlerine yumdu.

RECAİ KUTAN KİMDİR?

1930 yılında dünyaya gelen Recai Kutan Malatya doğumludur. Eğitim hayatını Malatya’da tamamlayan Recai Kutan, üniversite tahsilini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamıştır. 1952 yılında mezun olan Kutan, üniversite yıllarında musiki, yayıncılık ve güreş gibi çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştirmiştir.

1954 yılında hayatını Mebrure Hanım ile birleştiren Recai Kutan, bu evliliğinden İsmail, Ahmet ve Abdülaziz Murat adında 3 çocuğu olmuştur.

1952 – 1966 yılları arasında çalışma hayatını Devlet Su İşleri’nde devam ettiren Recai Kutan, 1974 yılında MSP Genel Başkan Yardımcılığı ile siyasi hayatın içine resmen girmiştir. 1980 ihtilali döneminde MSP yöneticileri ile birlikte 10,5 ay hapiste yatan Kutan, Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olarak yıllarca görev yapmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER