Ramazan Bayramı'nda oruç tutulur mu, bayramda oruç tutmak günah mı, haram mı?

Ramazan Bayramı'nın idrak edilecek olması ile beraber oruçla ilgili olarak merak edilenler de arttı. Ramazan Bayramı'nda oruç tutulup tutulmayacağını merak edenlerin araştırmaları devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı da konuya açıklık getirdi.

Ramazan Bayramı'nda oruç tutulur mu, bayramda oruç tutmak günah mı, haram mı?

Ramazan ayının son günü 9 Nisan tarihinde idrak ediliyor. Bu tarih Ramazan Bayramı arefesi olarak da bilinirken oruç ibadeti bugün sona eriyor. Oruçla ilgili olarak merak ettiklerine yanıt arayan vatandaşlar ise Ramazan Bayramı'nda oruç tutulup tutulmayacağını merak ediyor.

Ramazan ayı bugün sona eriyor. 10 Nisan tarihinde ise Ramazan Bayramı başlıyor. Müslümanlar ise ‘’Bayramda oruç tutulur mu?'' sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. Arama motorlarında sıklıkla ‘’Ramazan Bayramı'nda 1., 2. ve 3. gün oruç tutulur mu, bayramda oruç tutmak günah mı?'' sorularına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıt verildi.

BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU, BAYRAMDA ORUÇ TUTMAK GÜNAH MI?

Ramazan Bayramının birinci gününde ve Kurban Bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur. Bayramlarda oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır.

Ramazan Bayramı'nda oruç tutulur mu, bayramda oruç tutmak günah mı, haram mı?

Ramazan Bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir. Dolayısıyla bayram günlerinde oruç tutulması gerekmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER