Ramazan Bayramı tatilinin son gününde hız denetimleri sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde yeni bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, polis ve jandarma trafik ekiplerinin gündüz bin 271, gece ise 601 radarla hız denetimlerine devam ettiklerini söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde hız denetimleri sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda radar hız denetimleri hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili süresince polis ve jandarma trafik ekiplerinin, gündüz bin 271, gece ise 601 radarla hız denetimlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde hız denetimleri sürüyor

HIZ DENETİMLERİNE GECE GÜNDÜZ DEVAM

"Unutmayalım, ortalama hızdaki yalnızca yüzde 1’lik artış, ölümlü kaza riskini yüzde 4 oranında artırmaktadır." diyen Bakan Yerlikaya, trafik kazalarına yol açan nedenlerin başında aşırı hızın geldiğini söyledi. Aşırı hız kaynaklı kazaların önüne geçebilmek için; hem mobil radar araçlarla hem de elektronik denetleme sistemleri ile yollarda olduklarını kaydeden Bakan Yerlikaya, gece gündüz hız denetimlerimize devam ettiklerini vurguladı. Trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunan Bakan Yerlikaya, bayram tatili dönüşünde de güven içinde yuvalara kavuşulmasını temenni etti. Bakan Yerlikaya, "Sevdiklerimizin yüreklerine ateş düşmesin" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER