Ramazan Bayramı tatili uzatıldı mı, 9 gün mü, kaç gün oldu?

Ramazan ayının sona ermesine ve Ramazan Bayramı'nın gelmesine günler kala bayram tatilinin kaç gün olduğu hakkında açıklama geldi.

Ramazan Bayramı tatili uzatıldı mı, 9 gün mü, kaç gün oldu?

20 gün sonra Ramazan Bayramı'nın olması nedeni ile vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bu sene bayram tatilinin kaç gün olacağı sorusu yer aldı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bayram tatilinin uzatıldığı müjdesi verildi.

RAMAZAN BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU?

Sosyal medya X hesabı üzerinden paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde açıklamalara yer verilerek tatilin toplamda 9 güne yükseldiği belirtildi.

Yapılan bu açıklamaya göre Ramazan bayram tatilinin 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacağı, bayram öncesindeki 1,5 gün ile birleştirilerek de toplamda 9 güne çıkarıldığı öğrenilmiş oldu. Bu bayram tatilinin de tüm kamu işçilerini kapsadığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER