Ramazan ayında en uzun oruç tutulan il ve en kısa oruç tutulan il hangisi?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber merak edilen pek çok konu hakkında fikir sahibi olmak isteyenler araştırmalarına başladı. Ramazan ayı için geri sayım başlarken en uzun ve en kısa oruç tutulan iller araştırma konusu oldu.

Ramazan ayında en uzun oruç tutulan il ve en kısa oruç tutulan il hangisi?

İslam alemi 2024 yılında Ramazan ayına ulaşmak olmanın sevincini yaşamaya başladı. Ramazan ayında oruç tutaca olan İslam alemi bu kez farklı bir soruya yanıt aramaya başladı. Ramazan ayında tutulacak olan oruç vakitleri gündem olmaya devam ederken bu kez ‘’Ramazan ayında en uzun oruç tutulan il ve en kısa oruç tutulan il hangisi?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Ramazan ayında oruç tutacak olanlar oruç vakitlerini sorgularken orucunu ilk ve son açacak illeri öğrenmek üzere araştırmalarına başladı.

EN UZUN VE EN KISA ORUÇ TUTULAN İLLER HANGİLERİ?

O bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca imsak ve iftar arası vatandaşlar oruç tutacak. Oruçlu geçecek süre her ile göre değişiklik gösterirken kimi illerde daha kısa iken bazı illerde ise oruç süresi uzun oluyor. 2024 yılında Ramazan ayının ilk günü en uzun ve en kısa oruç tutacak iller imsakiyenin yayımlanması ile belli oldu.

Ramazan ayının ilk günü 11 Mart Pazartesi ilk imsak Iğdır'da saat 04.52'de, son imsak da Çanakkale'de saat 06.02'de olacak. İlk iftar 18.13'te Iğdır'da, son iftar ise 19.24'te Çanakkale'de yapılacak.

Ramazan ayında en uzun oruç tutulan il ve en kısa oruç tutulan il hangisi?

Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun,

Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak.

11 Mart Pazartesi günü bir aylık oruç tutma ibadeti yerine getirilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER