PTT Personel alımı bu yıl yapılacak mı? 2023 PTT Personel alımları ne zaman yapılacak?

İş arayanların en çok başvurdukları yerlerden bırı olan PTT için tarih araştırmaları devam ediyor.

PTT Personel alımı bu yıl yapılacak mı? 2023 PTT Personel alımları ne zaman yapılacak?

Bünyesinde çalıştırılmak üzere kadro açılması beklenen PTT binlerce iş arayan kişi tarafından umut kapısı oldu. 2023 yılında PTT'ye personel alımı yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki, 2023 PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

İş arayan binlerce gencin son zamanlarda en çok araştırdığı konulardan biride PTT'nin kadro açması yönünde. Peki, 2023 PTT personel alımı ne zaman, bu yıl yapılacak?

screenshot-10.jpg

2023 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Gençlerin iş ararken ilk uğradıkları yerden biri olan PTT şuan için bir personel alımına ilişkin açıklama yapmadı.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT, her yıl kendi web sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendirmektedir.

Yapılan duyuru sonrasında yayımlanan kılavuzla birlikte başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir.

PTT İŞ BAŞVURULARINDA ŞARTLAR NELERDİR?

On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

screenshot-11.jpg

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

screenshot-12.jpg

29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde

Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

haberankara.com

SONRAKİ HABER