PTT personel alımı 2024 başvuru ne zaman, şartlar neler?

PTT personel alımı ne sık takip edilen konuların arasında yerini alıyor. Kamu kurumunda işe girmek isteyen adaylar uzun süredir PTT personel alımının detaylarını merak ediyor. PTT personel alımı yapacak mı, başvuru şartları neler?

PTT personel alımı 2024 başvuru ne zaman, şartlar neler?

PTT’nin uzun bir süredir yüklü miktarda personel alımı yapacağı konuşuluyordu. Ancak şu ana kadar PTT henüz resmi bir personel alım ilanını duyurmadı. PTT personel alım duyurularına detaylar belli oldu mu?

Ekim ayına girilmesi ile adaylar PTT 10 bin personel alımı yapacak mı sorusuna yanıt arıyor. PTT şu ana kadar 10 bin personel alımına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Personel alımlarına ilişkin duyuruları PTT’nin resmi web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Öte yandan PTT geçtiğimiz yıllarda özellikle gişe personeli, büro memuru, temizlik ve güvenli görevlisi gibi personel alımları gerçekleştirmiş bunları da KPSS puanı ile yapmıştı.

PTT PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT personel alım şartlar genel olarak her yıl yayımlanan ilanlar için benzer özellikler gösteriyor. Ancak şu anda yayımlanan bir ilan olmadığı için eski dönemlerde yayınlanan güncel şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak (Üst yaş sınırı 35)
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir akıl sağlığı sorununun bulunmaması
  • Emekli olmamak, emekli maaşı almıyor olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • KPSS’den istenilen asgari puan şartını taşıyor olmak

PTT personel alım ilanı şu an için yayınlanmadı. PTT’nin yıl bitmeden ilan yayımlamaması halinde gözler yeni bir alım için 2025 yılına çevrilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER