PTT Genel Müdürü bizzat açıkladı! Resmen hayata geçti o zorlu dönem sona erdi

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'den bir son dakika açıklaması geldi. Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini duyuran Gülten, 'Türkiye Kart'ın uygulamaya geçtiğini açıkladı.

PTT Genel Müdürü bizzat açıkladı! Resmen hayata geçti o zorlu dönem sona erdi

Ülkemizde pek çok yeni projeye çeşitli kuruluşlar tarafından imza atılıyor. son olarak gündemden düşmeyen Türkiye Kart ile ilgili bir gelişme yaşanırken Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Hakan Gülten 'Türkiye Kart'ın uygulamaya geçtiğini duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında Türkiye Kart'la ilgili bilgi veren PTT Genel Müdürü Gülten, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Kart'a belediyenin de destek verdiğini söyledi. Konya'nın sisteme hızlı bir şekilde entegre olduğu da belirtildi.

''PTT AİLESİ OLARAK TÜRKİYE KART PROJESİNİN UYGULAYICISIYIZ''

PTT Genel Müdürü Gülten, "PTT ailesi olarak Türkiye Kart projesinin uygulayıcısıyız. Teknolojik gelişim noktasında 4 yıldır devam eden bir süreç var.'' dedi. Bununla beraber ''Cumhurbaşkanlığımızın eylem planlarına girmiş, Ulaştırma Bakanlığımızın stratejik planlarında yer alan Türkiye Kart projesini, Konya Büyükşehir Belediyemizle uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz." diyen PTT Genel Müdürü Gülten, kartın toplu ulaşımda da geçerli olduğunu bildirdi.

screenshot-35.jpg

YIL SONUNDA 6 İLDE KULLANILACAK

Türkiye Kart'ın pilot uygulamasının tamamlandığı ve yıl sonunda 6 ilde kullanılacağını açıklayan PTT Genel Müdürü Gülten, çeşitli nedenlerle şehir değiştiren vatandaşların gittikleri şehir için ayrı bir toplu ulaşım kartı alması gerektiğinin altınız çizerek "Bu milyonlarca kartın yıl içinde israf olması demek. Bu işler için çözüm olarak tek kullanımlık kartlar var ama indirimlerden faydalanılamıyor. Her belediyenin kendine has tarifeleri var. Bunların uygulanması çok büyük zorluklar yaşatıyor. Şunu gururla söyleyebiliriz, dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem.'' değerlendirmesinde bulundu.

screenshot-36.jpg

Vatandaşların çoklu kart kullanımından kurtulacağını belirten PTT Genel Müdürü Gülten, ''Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi. Yani bir Konyalı İstanbul'a gittiğinde Yeni Havalimanı Hattı'na bindiğinde buradan aldığı Türkiye Kart özellikli kartla İstanbul Havalimanı Hattı'nda işlemini yapabilecek." örneğini verdi.

Söz konusu uygulama ile hem kart tasarrufu yapılacak hem de vatandaşlar ekstra kart çıkarma külfetinden kurtulacak. Uygulamanın şimdilik Konya'da yıl sonuna kadar da 6 ilde faaliyete geçirileceği bildirilirken 81 ilde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER