PTT dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara hizmet veren PTT, müşterilerine çok önemli bir uyarı yaptı. Şirket kendilerini PTT dağıtım çalışanı gibi göstererek vatandaşları dolandırmaya çalışan insanlar olduğunu belirtti.

PTT dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu

Vatandaşların günlük hayatta hizmetlerinden çokça yararlandığı bir kurum olan, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında çalışmalarını sürdüren PTT AŞ'den insanlara çok dikkat etmesi gereken bir konu hakkında açıklama geldi.

Ülkemizde insanların en çok şikayet ettiği ve sürekli yeni şekilde karşılarına çıkan dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yayınlayan PTT adının kullanılarak sms ve e-posta yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine bir yenisinin daha eklendiğini açıkladı. Şirket art niyetli kişilerin artık kendilerini bir PTT dağıtım görevlisi gibi gösterdiklerini ve vatandaşlara kargo teslimi adı altında çeşitli evraklar imzalattığını söylerken, vatandaşların bu konuda dikkatli olması çağrısı yapıldı.

DAĞITIM PERSONELİ KILIĞINDA İMZA TALEBİ

Şirketten yapılan açıklamada “PTT AŞ posta dağıtım personeli kılığında vatandaşları dolandırmaya çalışan kişiler olduğu tespit edildi. Bu kişiler, vatandaşların evlerine giderek posta veya kargo teslim ediyor ve gönderinin teslim alındığına dair belge imzalatıyor. İmza atılan bu belgeler senet, vekaletname gibi resmi evraklardan oluşuyor. İmza atılan belgeleri de kişinin üzerine kayıtlı varlıkları satmak gibi birçok alanda kullanıyorlar” denilerek dolandırıcıların nasıl bir yol izlediğine dikkat çekildi.

Bu ve benzeri şekillerde adlarının dolandırıcılar tarafından kullanılmasından dolayı gerekli hukuki süreçleri başlattığını belirten PTT AŞ vatandaşlara dikkatli olunması çağrısı yaparken vatandaşlarında her hangi bir belgeye imza atarken ne olduğuna dair daha titiz davranması gerektiği hatırlatıldı.

Ülkemizde ilgili emniyet birimleri tarafından ise düzenli olarak tespit edilen suçlulara yönelik operasyonlar gerçekleştirilerek dolandıcılık faaliyetlerinin önüne geçilmesi için suçlular yakalanmaya devam ediliyor.

SONRAKİ HABER