PTT 2024 yılında personel alımı yapacak mı?

Kamuda personel alımının en sık araştırıldığı kurumların başında PTT geliyor. PTT'de işe girmek ve daimi olarak çalışmak isteyenler PTT 2024 yılında personel alımı yapacak mı sorusuna yanıt arıyor. İşte PTT personel alımında son gelişmeler..

PTT 2024 yılında personel alımı yapacak mı?

Yılın son çeyreğine yaklaşılmasıyla birlikte yıl sonu alım yapacak kurumlar da merak ediliyor. Özellikle bir süredir alım yapmadığı bilinen PTT’nin ne zaman alımlara başlayacağı araştırılıyor. PTT, alım duyurularına ilişkin merak edilenleri başta İŞKUR olmak üzere resmi internet sitesi üzerinden paylaşıyor.

PTT 10 BİN ALIM YAPACAK MI?

Yıl bitmeden kamuda çalışmak isteyenler PTT 10 bin alım yapacak mı sorusuna yanıt arıyor. Ancak henüz PTT yeni alıma ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. PTT personel alım ilanlarını takip etmek isteyen adaylar PTT resmi web sitesi üzerindeki duyuruları inceleyebilir ya da İŞKUR üzerindeki kamu personel alım kısımlarını takip edebilir.

PTT HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPIYOR?

PTT’nin hangi meslekler için alım yaptığı da gündem oluyor. Daha önceki yıllarda KPSS puanı ile yapılan alımlarda güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, postacı ve gişe ile büro personeli meslekleri için alımlar yapılmıştı.

PTT PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI 2024

PTT 2024 personel alımı için henüz resmi bir açıklama ya da ilan bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz yılarda yapılan PTT personel alımları için güncel şartlar şu şekildeydi:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 en fazla 35 yaşında olmak
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak
  • TCK’da belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmak
  • Devamlı olarak çalışmasına engel olabilecek bir sağlık sorununun olmaması
  • Ataması yapılacak kuruma ilişkin belirtilen öğrenim şartına sahip olmak
  • Emekli olmamak

Daha önce yapılan PTT personel alımlarında KPSS puan şartının arandığı ve barajın 70 olduğu biliniyordu. Yıl bitmeden PTT’nin yeni bir personel alım ilanı yayımlayıp yayımlamayacağı henüz bilinmiyor.

SONRAKİ HABER