Prof. Naci Görür 7 şiddetinde deprem beklediği illeri açıkladı

Kahramanmaraş depremi öncesi bölgeyi sık sık uyaran Naci Görür, yaşanan deprem felaketinin tekrarlanmaması için deprem riski yüksek bölgeler ve iller için uyarıda bulundu.

Prof. Naci Görür 7 şiddetinde deprem beklediği illeri açıkladı

Türkiye 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi ile büyük yara alırken 50 binden fazla vatandaşımız depremlerde hayatını kaybetmiş, milyonlarca kişi ise evsiz kalmıştı. Yaşanan depremin ardından ortaya çıkan görüntüler bir kere daha acı deprem gerçeğini gözler önüne sererken deprem riski yüksek illerde yaşayan vatandaşlarımızın uykusuz geceler yaşamasına neden olmuştu.

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Bu gece yarısı peş peşe meydana gelen 2 depremi değerlendiren Prof. Naci Görür lbüyük bir depremin eli kulağında olduğunu belirterek"Bingöl Karlıova ile Erzincan arasında Yedisu fayı dediğimiz o fayın kırılması. Çünkü o fay en son 1784'te bir deprem üretmiş 7 küsürlük ve o günden bu güne deprem üretmemiş.

Dolayısıyla Tunceli-Pülümür bölgesinde de bekliyoruz. Olacağını düşündüğümüz depremler 6 ve 7'ler mertebesinde deprem. Onun altındakileri bu tanım içerisine koymuyoruz. Bunlar olabilir ama asıl mekanizmanın beklediği daha çok 6 ve 7 mertebesinde olan depremdir" diyerek bu bölgelere dikkat çekti.

Prof. Naci Görür 7 şiddetinde deprem beklediği illeri açıkladı

BEKLENEN BÜYÜK MARMARA İSTANBUL DEPREMİ NEREDE, NE ZAMAN KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Beklenen Büyük İstanbul depremi için 250 senelik sürenin dolduğunu ve depremin geciktiğini bu nedenle her an olabileceğini belirten Prof. Naci Görür, İstanbul'un depreme gebe bir il olduğunu söyledi. İstanbul depremi hakkında tahminini belirten Naci Görür, hazırlık konusunda ise ne yazık ki şehrin beklenen büyük depreme hazır olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER