Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan korkutan deprem açıklaması!

Bugün sabah saatlerinde Malatya'da meydana gelen depremin ardından konu ile ilgili Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan korkutan deprem açıklaması!

AFAD tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada Malatya'nın Pötürge ilçesinde Saat 10:36’da yaşanan deprem 4.5 büyüklüğünde olarak kayıtlara geçmişti. AFAD derinliğini 7 KM, Kandilli Rasathanesi ise 5 km olarak açıklandı.

Korkutan depremin ardından AFAD tarafından yapılan açıklamada “Malatya ilimizin Pütürge ilçesinde saat 10.36’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerine yer verdi.

Tüm bunların yanı sıra konu ile ilgili Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaşanan bu depremin artçı olabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

DEPREM HAKKINDA KORKUTAN ARTÇI AÇIKLAMASI!

Gerçekleşen Malatya depremi hakkında konuşan Ersoy, “2020’de hatırlarsanız Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Ondan sonraki bölümde Pötürge’ye doğru bir gerilim olduğunu belirtmiştir. Çünkü depremin bir ucu oraya kadar gelmişti. Bu büyük ihtimalle 2020 depreminin artçısı olabilir.

Burada özellikle Malatya çevresinde hem 2023 depreminin hem de 2020 depreminin artçılarını görüyoruz. Bu sanıyorum ki 2020 depremi sonrası artçılardan biri olduğunu tahmin ediyorum. Fakat 4.5 büyüklüğünde bir deprem elbette insanların çok rahat hissedeceği, korkup kaygı duyabileceği depremlerden bir tanesi. Hatta hasarlı binalarda tehlike yaratabilir. Çünkü yıkım olabilir. Çok yanlarına girmemek, bu durumlarda evin içine girmemek gerekir.

Bu tür depremler devam edecek. Baştan onu söylemek doğru olur. Çünkü çok büyük iki tane deprem yaşanmıştı. Biri 2020'de biri 2023'de çifte deprem. Bu artçılar yaşanacak. Bölgenin rutini içerisinde düşünmek gerekir." ifadeleri ile bu depremin artçı olma ihtimali bulunduğundan bahsedildi.

SONRAKİ HABER