Pres makinesi parmaklarını koparınca yerine dikmek için alternatif bir yöntem bulundu

İşçi olarak çalıştığı fabrikada Enes Çelik'in baş parmaklarına 350 tonluk pres düştü. İki el baş parmağını kaybeden gencin ayağından alınan 2 parmağı, eline dikildi.

Pres makinesi parmaklarını koparınca yerine dikmek için alternatif bir yöntem bulundu

Geçtiğimiz Eylül ayında iş kazası geçiren Enes Çelik'in her iki elinin başparmağına 350 tonluk pres düştü. 2 parmağı kopan gencin eline ayak parmakları dikildi. Çelik, ameliyat sonrası eskisi gibi her şeyi kendi başına yapabildiğini söyledi.

Konya’da 9 ay önce işçi olarak çalıştığı fabrikada 350 tonluk presin düşmesi sonucu iki parmağını kaybeden 23 yaşındaki Enes Çelik, ameliyat olduktan sonra eski haline döndü. Otomotiv yedek parça üretimi yapan bir fabrikada çalışan Enes Çelik’in, 2 elinin baş parmaklarına 350 tonluk pres düştü. 2 parmağı kopan genç, başvurduğu hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Operatör Doktor Harun Kütahya'nın ameliyatı ile eskisi gibi her şeyi yapabildiğini belirtti. Ameliyatı kabul eden Çelik’e nakil yapıldı.

Pres makinesi parmaklarını koparınca yerine dikmek için alternatif bir yöntem bulundu

"HER ŞEYE RAĞMEN UMUDUNUZU YİTİRMEYİN"

Daha kötüsünü beklediğini söyleyen Enes Çelik, “Her iki elimin başparmağına 350 tonluk pres düştü. Dibinden kopmuştu, umudum yoktu. İlk ameliyattan sonra bu operasyonu söylediler. Ben de kabul ederek nakil oldum. Olmaz diye düşünürken eskisi gibi her şeyi kendim yapabiliyorum. Bir ağrım falan yok, ağırlık kaldırabiliyorum, yazı yazabiliyorum. Şu an her şey kontrol altında. Her şeye rağmen umudunuzu yitirmeyin. İyi bir hocayla normale dönebilir. Ben memnumum halimden, bu kadar toplanacağını tahmin etmiyordum. Ben daha kötüsünü bekliyordum açıkçası ama şu an her istediğimi yapabiliyorum” diye konuştu.

Operatör Doktor Harun Kütahya, "Enes Çelik, iş kazası sonrasında her iki elde başparmağın kopmasıyla bize başvurdu. Peş peşe olan süreçte her iki ayağından her iki eline başparmak nakil işlemlerini gerçekleştirdik. Yara iyileşmeleri, kemik kaynamalarının ardından fizik tedaviye başladık. Daha sonrasında ise yaklaşık 6 aylık dönemde ellerinde ciddi fonksiyonları kazandık" ifadelerini kullandı.

Pres makinesi parmaklarını koparınca yerine dikmek için alternatif bir yöntem bulundu - Resim : 2

Çelik'in gündelik işlerini yapabilir aşamaya geldiğini anlatan Doktor Kütahya, ilerleyen süreçte fonksiyonları ilerletip Çelik'in daha da gelişmesini sağlamayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER