Prefabrik evlere talep arttı

Kovid-19 ve 6 Şubat depremleri sonrası prefabrik evlere yoğun talep gösteriliyor.

Prefabrik evlere talep arttı

Kovid-19 ve 6 Şubat depremleri nedeniyle birçok ilde prefabrik evlere olan ilgi arttı. Konut güvenliği konusunda endişe duyan vatandaşların büyük bir çoğunluğu tercihini prefabrik evlerden yana kullanıyor.

Pandemiyle bahçeli evlere duyulan ihtiyaç ve ülkemizde son zamanlarda yaşanan depremler vatandaşlarda konut güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açtı. Deprem riski nedeniyle vatandaşlar daha güvenli ve hızlı inşa edilen konut alternatiflerine yönelmeye başladı. Dolayısıyla birçok ilde prefabrik evlere olan ilgide artış yaşandı.

Şehir hayatından da uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan prefabrik evler, maddi açıdan uygun olmalarıyla da hızla yayılıyor. Sivas'ta bir prefabrik üretim merkezinde mimarlık yapan Bedrettin Yıldırım, “İnsanlar pandemi ve depremden sonra artık prefabrik evler tercih etmeye başladı. Betonarme evlerin fiyatlarının da yükselmesinden dolayı bu evler tercih ediliyor” diye konuştu.

Prefabrik evlere talep arttı

BU KRİTERLERE DİKKAT!

Yıldırım, “Burada biz ahşap prefabrik evler yapıyoruz. Her bütçeye uygun ev üretiyoruz. 32 metrekareden 120 metrekareye kadar evlerimiz mevcut. Genel olarak deprem korkusundan dolayı insanlar artık prefabrik evler tercih etmeye başladı. Ahşabın esnekliğinden dolayı dayanıklılığı çok fazla. Betonarme evlerin fiyatlarının da yükselmesinden dolayı bu evler tercih ediliyor. Ev fiyatlarımız 325 bin liradan başlayarak 1 milyon 100 bin liraya kadar uzanıyor. Bu evlerin ömrünün uzunluğunda boyası ve su almaması çok önemlidir. Bu kriterlere dikkat edildiğinde uzun yıllar evleri gönül rahatlığıyla kullanabilirler” dedi.

Deprem nedeniyle prefabrik evi tercih ettiğini söyleyen Nevzat Asan, “Evimi ahşap prefabrikten yaptırdım. Toplam 70 metrekare. Geçen sene 475 bin liraya mal ettim. Beton tercih etmedik, çünkü hem görüntüsü çok hoş hem her yere taşınabiliyor. Bugün buradan gitmek istesem evimi de götürebilirim. Bu nedenle prefabrik tercih ettik. Bu evi yaptırmamızda pandemi dönemi ve deprem faktörü çok etkili oldu" ifadelerini kullandı.

Doğa ile iç içe olmaktan keyif duyduklarını söyleyen Nevzat Asan, insanların artık şehir merkezinden sıkıldıklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER