Polis Akademisi polislik başvurularında taban puanı kaç?

Üniversite sınavına katılan adaylar tarafından polislik kontenjanı ve taban puanları merak ediliyor. deminde. Polis Meslek Yüksekokullarına başvuruların ne zaman başladığı merak edilirken polislik taban puanları da araştırma konusu oldu.

Polis Akademisi polislik başvurularında taban puanı kaç?

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) hedefi olan öğrenciler üniversite sınavı sonrası araştırmalarına başladı. Polislik kontenjanı ve taban puanı üniversite sınavına katılan adayların gündeminde yer alırken iki yıllık polis okulu olan Polis Meslek Yüksekokullarına başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Polis Akademisi (PA) Başkanlığı PMYO başvuru ve sınav aşamaları için gözler gelecek olan açıklamalara çevrildi. YKS sonuçlarını öğrenen adaylar, PMYO taban puanı ve kontenjan bilgisine ulaşmak isterken ''Polis Akademisi polislik başvurularında taban puanı kaç?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 PMYO BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Polis Meslek Yüksekokulları için başvuru tarihleri Polis Akademisi Başkanlığınca açıklanacak. Ancak bu yıl başvuruların alınacağı tarih henüz duyurulmadı. Geçtiğimiz sene başvurular 31 Temmuz'da başlarken 9 Ağustos tarihinde de sona ermişti. 2023 yılında 2 bin 500 öğrenci alımı yapılırken bu yıl için ayrılan kontenjan da henüz belli değil.

POLİSLİK TABAN PUANI NEDİR?

TYT puan türünden 250,000 ham taban puan ve üzerinde puan almış adaylar polislik için Polis Akademisine başvuruda bulunabiliyor.

SONRAKİ HABER