Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı başvuruları ne zaman?

Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesine yapılacak olan öğrenci alımları için detaylar sorgulanıyor. 210 öğrenci alımı yapılacağı ifade edilirken başvurularla ilgili olarak merak edilenleri derledik.

Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı başvuruları ne zaman?

Polis Akademisi (PA) öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Polis Akademisinde eğitim görmek isteyen binlerce aday da yapılan alım açıklamalarını takip etmeye devam ediyor. Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesine 210 öğrenci alımı yapılacağı açıklanırken ilanın detayları da merak konusu oldu.

Polis Akademisi tarafından yayımlanan ilana göre 210 öğrenci alımı yapılacağı ifade edilirken ''Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı başvuruları ne zaman? Polis Akademisi komiser yardımcısı alımı başvuruları nasıl yapılır?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU SAYFASI 2024

Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesine 40 kadın, 160 erkek olmak üzere toplam 200 ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından 10 öğrenci olmak üzere 210 öğrenci alımı yapılacak. Başvurular Polis Akademisi resmi internet adresi üzerinden yapılacak ve komiser yardımcısı alımı için adayların AYT'den Eşit Ağırlık 310.000, Sayısal 330.000 ve Sözel 350.000 ham puan alması şartı aranacak.

Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı başvuruları ne zaman?

Polis Akademisi komiser yardımcısı alımı başvuruları 23 Temmuz tarihinde başlarken 29 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurular da http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile gerçekleştirilecek. Alımların ardından 210 komiser yardımcısı adayları İç Güvenlik Fakültesi'nde eğitim görmeye başlayacak.

SONRAKİ HABER