Polatlı da adaylar arasında! İl olacak ilçeler hangileri?

TÜİK’in belirlediği kriterlere göre il olacak ilçeler açıklandı. Buna göre Türkiye’nin bazı ilçeleri, TÜİK’in kriterlerini karşılaması durumunda kendi plaka kodlarına sahip olacak.

Polatlı da adaylar arasında! İl olacak ilçeler hangileri?

Son günlerde internet üzerinde il olacak ilçelere yönelik sıkça aramalar yapılıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” açıklamasını yapmıştı.

TÜİK’in belirlediği verilerle birlikte il olacak ilçeler açıklandı. TÜİK’in verilerine göre nüfus, ulaşım, ekonomik ve sosyal yapı gibi çeşitli faktörlere uyulmaları halinde Erbaa, Çerkezköy, Lüleburgaz, Silivri ve Çorlu gibi ilçelerin il olacağı açıklandı. TÜİK’in belirlediği kriterlere uyabilen bu ilçeler, yeni plaka kodlarına sahip olacaklar. Plaka kodları ise 82, 83, 84 olarak devam ediyor.

Polatlı da adaylar arasında! İl olacak ilçeler hangileri?

ADAYLAR ARASINDA POLATLI DA BULUNUYOR

Yeni plaka kodlarına sahip olma ihtimali yüksek adaylar arasında ise Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Bandırma, İnegöl, Edremit, Bergama, Nazilli, Kuşadası, Fethiye, Ereğli, Silifke ve Polatlı gibi ilçeler bulunuyor.

TÜİK’in belirlediği kriterlere göre ilçeler şu kriterleri karşılaması durumunda kendi plaka kodlarına sahip olabiliyor:

-İlçenin nüfusunun en az 100 bin olması,

-İl merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması,

-Mevcut şehirleşme düzeyi,

-Ulaşım imkanlarının yeterliliği,

-Hinterlandın genişliği,

-Ekonomik çeşitlilik,

-Eğitim düzeyi,

-Sosyal altyapı ve hizmetler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER