Pirola virüsünün belirtileri nelerdir? Nasıl korunuruz?

Tüm dünyanın iki yıl boyunca mücadele ettiği Koronavirüs son bir yılda etkisini çok azalttı ve 2023 Mayıs ayında Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre de tamamen bittiği belirtildi. Fakat virüsün yeni varyantları endişe saçmaya devam ediyor.

Pirola virüsünün belirtileri nelerdir? Nasıl korunuruz?

iki yıl boyunca mücadele ettiğimiz Koronavirüs git gide etkisini kaybetti ve geçtiğimiz Mayıs ayında Bakan Kovanın ayaptığı açıklamada da virüsün etkisinin tamamen yok olduğu belirtildi. Fakat virüsün mutasyona uğrayarak yarattığı yeni varyant Pirola endişe yarattı.

Son günlerde Pirola vaka sayılarının artması ile Pirola varyantının belirtileri ve nasıl bulaştığı arama motorlarında sıkça aranan konular arasında yer aldı.

screenshot-7.jpg

PİROLA VARYANTI TÜRKİYE'DE VAR MI?

Özellikle Avrupa ülkelerinde yayılım gösteren Pirola varyantının (BA.2.86) Omicron'u yayılmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde virüse karşı önlemeler almaya da başlanırken bu virüsün Türkiye'ye gelmiş olmasına karşın incelemeler devam ediyor.

Bakan Koca'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Pirola virüsünün Türkiye'de görülmediği belirtildi.

screenshot-2-002.jpg

PİROLA VARYANTI'NIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Koronavirüsle neredeyse aynı belirtileri gösteren Pirola önce yüksek ateş ve ishalle kendini göstermeye başlıyor. En sık görülen 4 belirtisin boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklığı olduğunu söyleyen uzmanlar Kovid-19'un varyantları ile normal gribin birbirine çok karıştırıldığını da söyledi.

Özellikle inatçı öksürüklerde mutlaka en yakın acile giderek belirtilerin söylenmesinde fayda var.

screenshot-4.jpgPİR​​​​​​​OLA VARYA​​​​​​​NTI ÖLÜMCÜL MÜ?

Hekimler yapılan ilk testlerin Pirola varyantının daha önce Covid-19 geçirmiş ya da aşılanmış kişilerde enfeksiyona neden olabileceğini ancak henüz bu varyant ile ilgili araştırmaların sürdüğünü ve sonuçlar elde edilinceye dek bilinmeyen çok fazla nokta olduğunu söyledi.

SONRAKİ HABER