Şubat ve Mart ayında son derece sıcak günler yaşayan Türkiye'de hava sıcaklıkları bir anda son derece sert bir düşüş yaşamıştı. Başkent Ankara'nın da aralarında yer aldığı pek çok şehirde hava sıcaklıkları bir anda 10 dereceye kadar düşerken bazı şehirlerde şiddetli sağanak yağışlar sel ve su baskınları yaşanmasına neden olmuştu. Meteoroloji yeni uyarılarını peş peşe yayımladı.
AFAD, AKOM VE MGM PEŞ PEŞE UYARDI! YENİ SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA DALGASI GELİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Muş, Bitlis, Ağrı, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın batı, Van'ın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yapmış olduğu açıklamasında Letonya'dan yola çıkan soğuk hava dalgasının Perşembe günü itibariyle yurdumuza giriş yapacağını açıkladı. Yeni soğuk ve yağışlı hava dalgası 40 şehirde uyarılar yapılmasına neden olurken Şen, Pazartesi günü itibariyle ise sıcaklıkların yeniden yükselişe geçmesini beklediklerini ifade etti. Cuma günü soğuk ve yağışlı hava dalgası nedeniyle hem yerel yönetimlerin hemde vatandaşların ise tedbirli olmaları istendi.