Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlere ait mühimmatlar ele geçirildi

Sınır ötesinde düzenlenen operasyonlar ile terör örgütü mensuplarını kıskıvrak yakalayan Türk askeri, örgütlere ait noktaları imha ederek desteksiz kalmalarını sağlıyor. Son olarak Pençe Kilit Harekatı bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlere ait mühimmatlar ele geçirildi

Türk askeri Irak ve Suriye'nin kuzey bölgeleri başta olmak üzere sınır ötesinde bulunduğu yerlerde ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı mücadelesine devam ediyor. Terörist oluşumların ülkeye gelmesini beklemek yerine onları oldukları yerde imha etme politikası güden TSK, terör örgütlerine indirdiği darbelere bir yenisini daha ekledi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre son olarak Türk Askeri Irak'ın kuzeyinde rutin olarak devriyesine devam ederken yaptıkları müdahale ile bir grup terörist planladıkları sızma girişimini gerçekleştiremeden bulundukları bölgeden kaçtı. Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Teröristler, komandolarımızın başarılı müdahalesi ile geri kaçmak zorunda kaldı. Operasyon bölgesinde yapılan arama-taramada ise teröristlerin beraberindeki silah ve mühimmat ele geçirildi” denildi.

Askerlerimizin yaptığı inceleme ile çok sayıda silah ve mühimmat askerlerimize karşı kullanılamadan ele geçirildi. TSK tarafından yapılan operasyonlarda aktif olarak mühimmatlar ele geçiriliyor ve örgütlerin lojistik noktaları imha ediliyor.

HEDEFLER İMHA EDİLİYOR

Havadan ve karadan alınan istihbarat sonucu düzenlenen hava operasyonları da nokta atışı yaparak terör örgütlerine ait hedefleri yok ediyor. Bölücü terör örgütü mensuplarının yapılan harekatlar ile zarara uğradığı ve bölgede çok zor koşullar altında hayatta kalmaya çalıştıkları biliniyor.

SONRAKİ HABER