Pençe Harekat Bölgesinde bir binbaşının şehit olduğu bildirildi

Akşam saatlerinde sınır ötesinde terör örgütü unsurlarını temizlemek için faaliyetlerini sürdüren askerlerimizden üzücü bir haber geldi. Piyade Binbaşı Osman Ayan'ın geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını kaybettiği bildirildi.

Pençe Harekat Bölgesinde bir binbaşının şehit olduğu bildirildi

Son dönemde sık sık karşılaşılmaya başlanan görevini sürdürürken sağlık durumundan dolayı hayatını kaybeden askerlere bir yenisi daha eklendi. Pençe 1-2 Harekat bölgesinde Piyade Binbaşı Osman Ayan'ın intikal faaliyeti esnasında rahatsızlandığı ve kurtarılamayarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Pençe Harekat Bölgesinde bir binbaşının şehit olduğu bildirildi

GELİŞMEYİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"4 Eylül 2024 tarihinde icra edilen intikal faaliyeti esnasında kalp krizi şüphesiyle derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanan kahraman silah arkadaşımız Piyade Binbaşı Osman Ayan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz"

YALOVAYA ŞEHİT ATEŞİ

39 yaşında geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla şehit olan Osman Ayan'ın ailesinin Yalova'da yaşadığı belirtildi. Şehidin işlemlerinin tamamlanmasının ardından memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor. Türkiye bu olayla birlikte son 2 günde 2 şehit vermiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER