Pek çok kişi bilmiyordu! Kek kalıplarının ortasında bulunan delik meğer bu işe yarıyormuş

Hemen hemen her evde bulunan kek kalıplarının ortasında bulunan deliklerin ne işe yaradığı pek çok kişi tarafından bilinmese de meğer çok önemli bir görevi varmış.

Pek çok kişi bilmiyordu! Kek kalıplarının ortasında bulunan delik meğer bu işe yarıyormuş

Misafirimiz geleceği zaman ya da çayın yanında keyifli bir yiyecek canımız istediği zaman çoğunlukla kek yaparız. Pek çok çeşidi olan bu kekleri yaparken özellikle de iyice kabarması için önerilen tüm adımları izleyerek ilerleriz. Bu nedenle de mutfakta en çok kullandığımız ürünlerden biri de kek kalıpları olur.

Hemen hemen her evde bulunan bu kek kalıpları lezzetli bir atıştırmalık yapmak için işimize yararken, tüm kalıpların ortasında ise bir delik bulunmaktadır. Pek çok kişi tarafından ne işe yaradığı bilinmeyen bu delik ise lezzetli bir kek yapmanın temel unsurlarından birini oluşturmaktadır.

Pek çok kişi bilmiyordu! Kek kalıplarının ortasında bulunan delik meğer bu işe yarıyormuş

KEK KALIPLARININ ORTASINDAKİ DELİK NE İŞE YARAR?

İyi bir kekin en önemli noktası şüphesi iyi kabarmasıdır. Bu nedenle de her zaman buna göre hareket ederiz. İşte tam da bu nedenden dolayı kek kalıplarının ortasında bulunan delikler kekin daha iyi kabarmasını sağlamaktadır. Peki nasıl?

Kek kalıplarında bulunan delik ile birlikte ortadaki hava boşluğu kek hamurunun içerisinde havanın girişini sağlarken bu boşluklardan geçen hava kekin daha hızlı ve daha güzel kabarmasını sağlamaya yaramaktadır. Tam da bu nedenle hava almayan kek hem kabarmaz hem de çatlamaz. Böylelikle kek kalıbında pişen keklerde çatlama meydana gelir.

Tüm bu nedenlerden dolayı da kek kalıplarında bulunan bu delikler iyi bir kek pişirmenin en temel noktası olarak kabul edilebilmektedir. Bu deliğin yanı sıra koyacağımız kabartma tuzu, un gibi unsurlara da dikkat etmekte fayda vardır.

SONRAKİ HABER