Pazar gününe plan yapanlara MGM'den sarı kodlu uyarı! 17 ilde fırtına ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre bugün toplamda 17 ilde geçerli olmak üzere kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın beklendiği öğrenildi.

Pazar gününe plan yapanlara MGM'den sarı kodlu uyarı! 17 ilde fırtına ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Pazar gününün gelmesi ile birlikte işe giden vatandaşlar ile öğrenciler tarafından günü değerlendirmek amacı ile planlar yapılmaya başlandı. Fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 17 ilde beklenen kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın planların ertelenmesine neden olabileceği gösterildi. Bu çerçevede vatandaşlar için 17 il genelinde verilen uyarılar resmi internet adresi üzerinden paylaşıldı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 17 İL İÇİN FIRTINA VE SAĞANAK UYARISI!

Beklenen yağışlar hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar başlıca şu şekilde verildi;

Pazar gününe plan yapanlara MGM'den sarı kodlu uyarı! 17 ilde fırtına ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’de (Antalya Körfezi) rüzgarın bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, bugün (Pazar) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 07.01.2024 Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren Ege’nin batısı (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ve Marmara’nın batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli), zamanla Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak zamanla Ege, Batı Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nın güney ve batı ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat, Kıyı Ege’de yer yer 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazar gününe plan yapanlara MGM'den sarı kodlu uyarı! 17 ilde fırtına ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor - Resim : 2

Yapılan bu uyarıların yanı sıra Ankara ili için de bulutlu başlayan havanın akşam saat 18.00'den gece 24.00'e kadar sağanak yağışlı olarak devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Ankaralı vatandaşların da dışarı çıkarken hava durumunu dikkate alarak tedbir almasının önemli olduğu belirtildi.

SONRAKİ HABER