Pastırma yazı nedir, pastırma sıcakları ne zaman bitecek?

Ekim ayının son günlerinde hava sıcaklıkları yeniden yükselişe geçti. Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte pastırma yazı yeniden gündem oldu. Pastırma yazının ne demek olduğu ve kaç gün sürdüğü de araştırılan konular arasındaki yerini aldı.

Pastırma yazı nedir, pastırma sıcakları ne zaman bitecek?

Türkiye'de sonbahar mevsimi ile birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derece düşüş görüldü. Ekim ayının son günlerinde hava sıcaklıklarının yeniden yükselmesi ile birlikte pek çok vatandaş da bu sıcaklıkların kaynağını merak etti. Uzmanlar, pastırma yazı sıcaklarının hakim olmaya başladığını açıklarken ''Pastırma yazı nedir, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

Pastırma sıcaklarının ne zaman biteceği merak ediliyor. Ekim ayının son günlerini yaşarken Türkiye genelinde sıcak hava etkisini sürdürüyor. Kış gelmeden önce sonbaharda yaşanan sıcaklıklar pastırma sıcakları olarak adlandırılırken merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.

PASTIRMA YAZI KAÇ GÜN SÜRER?

Sonbahar mevsiminde yaşanan pastırma yazı ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Pastırma yazının yaşandığı sürede sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken genellikle sonbahar mevsiminin sonunda güneşli havalar hakimiyet gösteriyor.

pastirma-yazi-nedir-pastirma-sicaklari-ne-zaman-bitecek-001.jpg

Genellikle birkaç gün süren pastırma sıcaklarında gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu, geceler serin geçerken yağış olmamakla birlikte geceleri don da görülebiliyor. Ülkemizde de pastırma yazı sıcakların kasım ayının ilk haftası ile birlikte sona ermesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER