Pastırma sıcakları nedir, ne zaman başlar 2024, neden pastırma yazı denir?

Türkiye bir anda düşen hava sıcaklıkları ile yazdan sonbahara gelirken yalancı yaz olarakta anılan pastırma sıcakları için beklenen açıklama geldi. Pastırma sıcakları ne zaman başlar 2024 tarihi açıklandı!

Pastırma sıcakları nedir, ne zaman başlar 2024, neden pastırma yazı denir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda olduğu gibi hava sıcaklığı bir anda düştü. Türkiye bir kere daha bir anda yaz mevsiminden sonbahar mevsimine geçiş yaparken sıcaklıklar bazı şehirlerde 15 derece birden düştü. Aniden soğuyan havanın ardından MGM bu sefer beklenen pastırma sıcakları için duyurusunu yaptı.

PASTIRMA SICAKLARI NEDİR, NEDEN PASTIRMA YAZI DENİR?

Pastırma yazı deyimi aslında gerçekten pastırmanın bu dönemde hazırlanmasından dolayı gelmektedir. Gece ve gündüz sıcaklık farklarının yılın geneline oranla en yüksek seviyeye çıkması, etin gözeneklerinin gündüzleri sıcak nedeniyle açılması ve geceleri soğuk nedeniyle kapanmasına neden olur ve sıvanan çemen etin içine çok iyi işler. Bu nedenle pastırma üreticiler tarafından bu dönemde işlenir .

PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN, 2024 PASTIRMA YAZI NE ZAMAN BAŞLAR?

Pastırma sıcakları genelde Ekim ayının sonunda başlar ve Kasım ayı ortasına kadar devam eder. Birkaç gün ya da hafta sürebilir. Gündüzleri güneşli ve sıcak, geceleri ise soğuk ve don olayları yaşanabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER