Pastırma sıcakları geliyor! Uzman isim net tarihi verdi

Türkiye Rusya’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte soğuk günler yaşarken sıcaklıklar yavaş yavaş artış göstermeye başladı. Özellikle Ankara’da 12 derece birden düşen sıcaklıklar sonrasında vatandaşlar şimdiden pastırma sıcaklıklarını araştırma başladı.

Pastırma sıcakları geliyor! Uzman isim net tarihi verdi

Pastırma sıcaklarını bekleyenlere güzel haber İklim Bilimci Okan Bozyurt tarafından geldi. Bozyurt yaptığı açıklamasında pastırma sıcaklıklarına ilişkin net tarih vererek merak edilenleri derledi. Peki, pastırma sıcaklıkları ne zaman başlayacak?

BU KIŞ GEÇEN KIŞA GÖRE DAHA SOĞUK VE YAĞIŞLI OLACAK

İklim Bilimci Okan Bozyurt YouTube kanalı üzerinden yaptığı açıklamasında yaz sıcaklıklarının her geçen yıl daha da arttığını söyledi. Özellikle 2023 yılının yazında sıcaklıklardan dolayı ölümlerin arttığını ifade eden Bozyurt, Türkiye’de de sıcaklıklarının arttığını söyledi. İklim senaryolarının 2100 yılına kadar sıcaklıklarının artış gösterebileceğine dair veriler içeriğini söyleyen uzman isim, bu kışın geçtiğimiz kışa göre çok daha soğuk ve yağışlı geçeceğini ifade etti.

Özellikle ocak ayından itibaren sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olabileceğini ifade eden Bozyurt pastırma sıcaklıkları hakkında da bilgi verdi.

PASTIRMA SICAKLIKLARI NE ZAMAN GELECEK?

Havaların soğuk gittiği bu dönemlerde pastırma sıcaklarının ne zaman geleceği de ayrı bir merak konusu oldu. uzman ismin açıklamasına göre pastırma yazı 11-12 Kasım tarihleri arasında başlayacak ve 25 Kasım’a kadar sürecek. Ancak 25 Kasım tarihinden itibaren kışın ciddi olarak başlayacağı ifade edildi.

Diğer yandan uzman isim 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde sıcaklıkların yine mevsim normalleri altına düşeceğini belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER