Pasif öğrenci kayıt yenilememiş sorunu nedir, nasıl düzeltilir?

Üniversite kayıt sürecinde öğrencilerin karşılaştığı sorunların başında pasif öğrenci kayıt yenilememiş sorunu gelmektedir. Peki, pasif öğrenci kayıt sorunu nasıl düzeltilir?

Pasif öğrenci kayıt yenilememiş sorunu nedir, nasıl düzeltilir?

durumun pasife düşmesine anlamına gelmektedir. Aktif öğrencilik durumundan çıkarılan bu kişilerin sisteminde pasif öğrenci yazar.

Öğrencilik aktiften pasife düştüğü için bu kişiler hiçbir şekilde öğrencilik hakkında faydalanamaz. Peki, pasif öğrenci kayıt yenilememiş sorunu düzeltilebilir mi? Konu ile ilgili pek çok öğrenci aynı yazı ile karşılaştığı için pasif ve aktif öğrencilik konusu gündem oldu.

PASİF ÖĞRENCİ NASIL AKTİF EDİLİR?

Pasif öğrenci sorunun nasıl aktif edileceği de bu sorunla karşılaşılanlar tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin öğrenci platformlarında üniversite kayıt yaptıranların belgelerinde yer “pasif yenilenmemiş öğrenci” ibaresinin ders kaydı yapılması halinde sorunun kalkabileceği aktarılıyor. Konuya ilişkin öğrencilerin sorunun çözülmesi için üniversitelerinin öğrenci birimleri ile iletişime geçmeleri önerilmektedir.

Pasif öğrenci kayıt yenilenmemiş sorununun çözümü için bu hata ile neden karşılaştığınızı bilmeniz gerekmektedir.

AÇIK ÖĞRETİMDE PASİF ÖĞRENCİ SORUNU

Açık öğretim fakültelerinde böyle bir sorun yaşayan öğrenciler pasif olan öğrencilik durumlarının aktif edilmesi için kayıt ücretini yatırması gerekiyor. Ödeme yaptığına dair verilen dekont ile öğrenci işlerine başvurmalarıyla öğrenci pasiflik sorunu ortadan kalkıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER