Partilerden ortak bildiri! Saldırılara kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri yayınladı, terör örgütünün saldırılarını kınadı.

Partilerden ortak bildiri! Saldırılara kınama

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu 12 asker şehit oldu.

Türkiye'nin kalbine şehit ateşi düşerken siyasilerden de tepkiler devam ediyor. TBMM'de, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri yayınlayarak bölücü terör örgütünün saldırılarını kınadı.

Bildiride, ‘’Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, altında imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleri ile tavizsiz mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Musavat Dervişoğlu ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin bildiriyi imzaladı.

CHP İMZA ATMADI

Bildiriye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) imza atmazken, konuyla ilgili TBMM Başkanvekili Celal Adan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a söz verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başarır, bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alındıktan ve saldırının neden engellenemediği ile sorumluların ihmalleri olup olmadığı konusunun açığa kavuşmasıyla siyasi parti gruplarının ortak metin yapabileceklerini düşündüklerini belirtti.

Ayrıca Başarır, hain saldırıların neden engellenmediği ve sorumluların ihmallerinin olup olmadığının açığa kavuşturulmadan atılacak adımların şehitlerin hatırasına saygısızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLSİN

CHP adına konuşan Ali Mahir Başarır, ulusal yas ilan edilmesinin milletin ortak talebi olduğunu ifade ettiği açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi karalılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER