Palamut fiyatları neden arttı, 1 palamut kaç TL oldu?

1 Eylül tarihinden itibaren kalkan avlanma yasağı sonrasında tezgahlar balıklarla dolmaya başladı. Ancak vatandaşlar son dönemlerde palamudun artmasından şikayet etmeye başladı. Palamut fiyatları neden arttı, 1 palamut kaç TL oldu?

Palamut fiyatları neden arttı, 1 palamut kaç TL oldu?

Ordu’da sezonun ilk de haftasında tanesinin 40 TL’ye düştüğü palamutta fiyatlar bu hafta 120 TL’ye kadar çıktı. Konuya ilişkin balıkçılar yaptığı açıklamasında palamut fiyatlarının neden arttığını söyledi.

1 Eylül tarihinden itibaren kalkan avlanma yasağı sonrasında balıkçılar bismillah diyerek ağlarını denize salladı. Eylül ayının başından itibaren tezgahları süsleyen palamut pek çok ilde 60 – 70 TL’den satılmaya başlandı.

TANESİ 40 TL’YE KADAR DÜŞMÜŞTÜ

500 gramlık palamut balığının tane fiyatı 40 TL’ye kadar geriledi. Son haftalarda bol bol avlanan palamut fiyatları balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürürken balıkların Gürcistan’a kaçması sebebi ile yükselmeye başladı.

Bazı illerde palamut fiyatları 120 TL’ye kadar çıkarken vatandaşlar bu durumdan sonra derece şikayet etmeye başladı.

İLK GÜNLERE GÖRE DAHA AZ AVLANIYOR

Konuya ilişkin Altınordu ilçesinde balıkçılık yapan Aydın Ceylan palamut balığının fiyatlarının artma sebebini şu şekilde ifade etti:

“Palamut sezon başında 50 TL'ydi, 400 gramlık palamudu 40 liraya sattığımız da oldu. Şu anda balıklar büyüdü, 800 grama kadar büyüdü. Büyük olanları da gününe göre 80-90-100 lira gibi fiyatlara sattık. Şuanda palamut balığı sezonun ilk günlerine göre az avlanıyor. Bu nedenle palamudun tanesi 120 liraya kadar yükseldi. Bazı vatandaşlara göre fiyatı yüksek olsa da rağbet fazla. Bundan sonraki süreci tahmin edemeyiz, bol da çıkabilir, az da çıkabilir”

Piyasalardan alınan son rakamlara göre şu anda 1 somon 150 TL, istavrit 100 TL ve palamut 120 TL civarından satışa çıkıyor. Bolluğun geri gelmesi ile palamut fiyatlarının yeniden düşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER