Özgür Özel'in görüşme talebine Esad'dan olumlu yanıt geldi

Türkiye yıllar sonra Suriye ile yeniden temas kurulmaya başlandı. Çıkan ayaklanmalara rağmen yönetiminin başına kalan Beşar Esad, Türkiye'nin Suriye sorununun çözümünde önemli bir muhatap haline geldi.

Özgür Özel'in görüşme talebine Esad'dan olumlu yanıt geldi

Ülke siyaseti Suriye'de yaşanan sıkıntıların Türkiye'ye yansıması ve mülteci sorununun çözümünün yollarını arıyor. Bu konuda vatandaşın şiddetli tepkileri ile paralel olarak hem hükümetten hem de muhalefetten Esad yönetimi ile görüşme açıklamaları geliyor.

ŞAM TALEBİ KABUL ETTİ

Bu konu hakkında yakından ilgilendiğini daha önceki söylemleri ile de gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye'ye giderek Esad ile görüşeceğini ifade etmişti.

CHP Liderinin görüşme talebi Şam'da olumlu karşılandı. Görüşme konusunda uzlaşıldığını Özgür Özel "Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik Şam'dan da olumlu cevap geldi" diyerek aldıkları yanıtı paylaştı.

GERİYE ZAMANI BELİRLEME KALDI

CHP Genel Başkanı Özel ile Beşar Esad'ın ne zaman yan yana geleceği belirsizliğini korumaya devam ediyor. Konu ile ilgili yakın zamanda bir tarih açıklaması yapılması ön görülüyor.

Özgür Özel'in görüşmede Suriyeli mültecilerin yeniden ülkelerine gönderilmesi ve Türkiye ile ilişkilerin tekrardan kurulması konularını masaya yatırması bekleniyor. Esad'ın yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşme ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER