Özgür Özel'den ilk 4 madde savunması: El uzatanın elini kıracağız

Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da Gazi Üniversitesinin Akademik Açılış Yılı töreninde söylediği sözle gündem olmuştu. Başkan Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesindeki Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü tabirinin değişmesi gerektiğini ifade etmişti.

Özgür Özel'den ilk 4 madde savunması: El uzatanın elini kıracağız

Anayasa ile ilgili tartışmalar artarak büyümeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesi ile ilgili sözlerine tepki üstüne tepki geliyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" sözlerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

"BUNLARLA SORUNU OLANLAR DA BELLİ"

Özel Muğla'nın Datça Belediyesine yaptığı ziyaret sonrası yaptığı konuşmada Kurtulmuş'un bu çıkışına cevap verdi. Başkan Özel "Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Biz hep beraber bir ve beraberiz. Devletimizle, milletimizle, ülkemizle birlikte bir bütünüz. Bayrağımız belli, başkentimiz belli, kurucumuz belli. Bunlarla sorunu olanlar da belli. İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ayrıca HÜDA-PAR'ın Anayasa ile ile ilgili çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir şey demediğini, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ise onlara alan açtığını söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER